Region

Četvrtak, 03.11.2022.

15:17

Oglasila se Fortenova: Nije bilo promene; Šeik poslao pismo

Pošto su iz Sberbanke poručili da više nisu akcionari Fortenove, provereno je da li to znači da su njihovi predstavnici u Upravnom odboru podneli ostavke.

Izvor: Index

Oglasila se Fortenova: Nije bilo promene; Šeik poslao pismo
Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

To bi zaista bio neupitan pokazatelj da oni više nemaju nikakve veze sa kompanijom, kako tvrde u svom saopštenju, piše Indeks.

Fortenova grupa je pitana i da li je navodni novi suvlasnik kontaktirao ključnog poverioca, američki fond HPS. Veoma kratak zvanični odgovor Fortenove stigao je brzo.

Fortenova: Nije bilo promene vlasništva

"Prema zvaničnim informacijama kojima raspolažemo, do promene vlasništva Sberbanke nad akcijama Fortenova grupe nije došlo".

Investitor iz Emirata kupio 43,4% Fortenove; Oglasila se i Vlada: "Ne možemo da komentarišemo"

Ruska državna banka Sberbank saopštila je sinoć da je prodala 43 odsto udela u hrvatskoj Fortenova grupi, ali za to nisu naveli razlog. Sberbanka je objavila prodaju svog udela u Fortenovi.

Sberbanka je u kratkom saopštenju izjavila da je udeo kupio Saif Bin Markan Alketbi, investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Da li šeik uopšte ima sve dozvole?

"Sa zadovoljstvom možemo da objavimo da je Saif Alketbi završio kupovinu 43,4 odsto akcija koje je u Fortenova grupi držao Sberbank. Ovo označava početak perioda strateškog ulaganja Saifa Alketbija u Republiku Hrvatsku i uvjereni smo da će ova investicija biti izuzetno korisna za Fortenova grupu i hrvatsku ekonomiju", saopšteno je iz ureda Saifa Alketbija povodom zaključenja transakcija.

N1 saznaje od izvora bliskog šeiku Saifu Alketbiju da je šeik već razradio korake u sticanju udela Sberbanke u Fortenovi, iako se još ne zna da li ima sve potrebne dozvole za to.

Šeik poslao pismo

"Fortenova je jedinstvena kompanija sa značajnim potencijalom rasta i uzbuđen sam zbog ove prilike da je dalje razvijam zajedno sa svim ostalim akcionarima.

Moja vizija je da pripremim i izvedem Fortenovu na berzu u razumnom roku.

Mogu li da vas zamolim da nastavite svoj rad za dobrobit kompanije primenom najboljih principa korporativnog upravljanja? Radujem se ličnom susretu u Zagrebu u vrlo bliskoj budućnosti. S poštovanjem, Saif Alketbi", prenosi Večernji list pismo šeika koje je navodno poslao upravi Fortenove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: