Nova vlada obnovila planove za Kroacija erlajns: "Država mora da ponudi konačno rešenje"

Novoizabrana vlada Hrvatske obnovila je planove o spajanju Kroacija erlajnsa i državnih aerodroma u holding nakon što je pandemija zaustavila privatizaciju.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2020.

19:24

Nova vlada obnovila planove za Kroacija erlajns:
Foto: Epa/ANTONIO BAT

Ministar za more, transport i infrastrukturu Oleg Butković rekao je da će rešenje za Kroacija erlajns biti predstavljeno do kraja godine, prenosi portal Exyuaviaon.

"Ono što je najvažnije i što nam zadaje najviše glavobolja je kako stabilizovati kompaniju koja je već bila u problemima koji su sada pogoršani zbog koronavirusa. Spremamo široi opseg mera zajedno sa Minisartvom finansija", kazao je Butković.

Istakao je da Kroacija erlajns ne može da preživi u svom sadašnjem obliku na duži rok.

"To je bilo jasno i pre korone, pa smo počeli da tražimo strateškog partnera. Taj procej je prekinut izbijanjem pandemije. Sada je očigledno da moramorestrukturirati kompletan vazduhoplovni sektor u zemlji, ne samo Kroacija erlajnsveć i aerodrome.. Moramo izaći sa modelom koji će biti održiv i u skladu sa evropskim smernicama za sektor. Verujem da ćemo u septembru ili oktobru predložiti konkretna rešenja. Država mora da ponudi konačno rešenje. Razmišljamo o eventualnom spajanju nekih aerodroma i entiteta sa Koracija erlajnsom, ali videćemo kojih", kazao je.

Ministar je pojasnio da država neće odustati od nacionalnog avio-prevoznika.

Hrvatska će dobiti 22 milijarde evra iz fonda za oporavak EU, a ta sredstva će joj biti na raspolaganju od iduće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Podeli: