"Najsporija" godina za aerodrom od 1994: Planiraju da otpuste 120 radnika

Ljubljanski aerodrom "Jože Pučnik" očekuje da će imati promet od najviše 500.000 putnika ove godine zbog koronavirusa.

Region

Izvor: B92

Subota, 20.06.2020.

09:51

Foto: Depositphotos, olgysha_1144439_xl-2015

Kao rezultat pandemije, očekuje se da ovo bude "najsporija" godina od 1994.

Ljubljanski aerodrom nije bio pogođen samo pandemijom, već i prošlogodišnjim bankrotom jednog od svojih glavnih klijenata, Adrija ervejza.

Letovi se polako vraćaju u normalu kada je u pitanju slovenački aerodrom, sa povratkom Lufthanze i Viz era, kao i Er Srbije i Montenegro erlajnsa koji su još ranije obnovili saobraćaj ka slovenačkoj prestonici.

"Raduje nas to što se saobraćaj polako vraća u normalu, naročito kada su u pitanju veliki avio-prevoznici. Međutim, brojke su daleko od onoga kakve treba da budu u ovo doba godine", rekao je generalni direktor aerodroma "Jože Pučnik" Zmago Skobir.

On je izrazio zabrinutost da neke avio-kompanije možda neće imati dovoljnu potražnju za letovima kako bi opravdale svoje letove tokom zime.

Kao rezultat značajnog pada saobraćajnog prometa, ljubljanski aerodrom planira da otpusti do 120 radnika, piše portal Ex-Yu Aviation.

"Bez takvih mera, kompanija će upasti u još gore probleme u vezi sa likvidnosti", naglasio je Skobir.

Sindikati su zahtevali da se ovakve mere odlože do kraja godine, kada bude moguće sagledati uticaj virusa na poslovanje u potpunosti, kao i da se odlože svi infrastrukturni projekti kako bi se sačuvao novac, ali i radna mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

19 h

Podeli: