Pokušale da plate mostarinu kovanicama, blagajnik odbio i ubacio novac kroz prozor auta

Zagreb -- Dve žene koje su proteklog vikenda pokušale da plate mostarinu kovanicama na Krčkom mostu doživele su neprijatnost kad je blagajnik grubo odbio njihov novac.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/thekaikoroez
Foto: Depositphotos/thekaikoroez

Kako se tvrdi, blagajnik je bacio kovanice kroz prozor ženi u krilo i pretio policijom, prenosi hrvatski Indeks.

Jedna od tih žena navodi kako je u automobilu ispred nje bila njena prijateljica koja je mostarinu pokušala platiti kovanicama.

"Počela je da broji kovanice, ali je on to odbio i tražio da mu ih stavlja pravo u ruke", rekla je za Indeks.

Ona je dodala da su se kovanice verovatno rasipale, pa ih je blagajnik sve ubacio u vozilo kroz prozor uz napomenu da ce zvati policiju.

Žena je na kraju platila mostarinu novčanicom. Potom je njena prijateljica pokušala da preda 30 kuna (oko četiri evra) u najlonskoj kesici, na šta je blagajnik odgovorio da je alergičan na najlon.

Insistirao je na predaji u ruke, a onda se scenario ponovio - bacio joj je novčanice i pretio policijom rekavši da želi da ga prevari.

"Novčanice su se rasule po automobilu", rekla je druga žena koja je takođe da bi izbegla scenu platila mostarinu novčanicama.

Iz Hrvatskih auto-cesta su saopštili da je proverena pritužba na spornu situaciju i da je zaključeno da je korisnici prilikom pružanja kese blagajniku ispao novac, te da je on konstatovao manjak i da je tražio da plati pun iznos i izdao račun.

Indeks podseća da je nedavno i bajkerima, koji su nezadovoljstvo naplatom mostarine iskazali plaćanjem u lipama, policija na kućne adrese poslala saobraćajne kazne od u iznosu od 400 do 950 evra.

strana 1 od 63 idi na stranu