Kraj problemima? Ponuda za Uljanik i 3. maj

Hrvatski ministar privrede Darko Horvat izjavo je da su dva ozbiljna strateška partnera zainteresovana za Uljanik i 3. maj.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

13:31

Kraj problemima? Ponuda za Uljanik i 3. maj
Foto: Thinkstock

On je rekao da nakon dubinske analize stanja u ova dva brodogradilišta, potencijalni partneri imaju pet nedelja da izrade ozbiljnu ponudu.

„Dva ozbiljna potencijalna strateška partnera su izrazila želju da uđu u sobu sa podacima, kako bi napravili dubinsku analizu stanja brodogradilišta u Rijeci i Puli i obavezali su se da vrlo brzo, čak u roku od pet nedelja, mogu izraditi ozbiljnu ponudu“, rekao je Horvat.

Na pitanje koliko još minimalnih plata mogu primiti radnici Uljanika, Horvat je odgovorio da je, u skladu sa hrvatskim zakonodavstvom, do pokretanja eventualnog stečaja moguće isplatiti još jednu minimalnu platu, piše Hina, a prenosi Novac.hr.

„Kakvo je to sad pitanje?“, bio je odgovor hrvatskog ministra na pitanje mogu li radnici, koji apeluju na pomoć, dobiti još jednu platu u decembru.

„Neko ko apeluje da mu se da nekakv novac. Takvih trgovačkih društava u Hrvatskoj danas ima stotinak. Kada bi Vlada na takav način odlučila da deli državni novac, mislim da priča ne bi dobro završila“, rekao je Horvat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: