Za legalizaciju popust 85%: Plaćajte 20 godina

Skupština Opštine Herceg Novi utvrdila je olakšice za sve koji rešavaju stambeno pitanje, pa je legalizacija objektata od 9 do 46 evra po kvadratu.

Region

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2018.

15:12

Za legalizaciju popust 85%: Plaćajte 20 godina
Foto: Thinkstock

Dodatna olakšica je i što se legalizacija može plaćati na rate do 20 godina.

“Odluka o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte na teritoriji opštine Herceg Novi omogućava važne olakšice za one koji rešavaju stambeno pitanje”, saopštili su iz Opštine Herceg Novi.

S druge strane, Opština Herceg Novi je za ozbiljno uzela pripremanje Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte, svesna njene važnosti za građane, penosi CDM.

Prema Odluci, kako ističu, popust na naknade za bespravne objekte kojima se rešava osnovno stambeno pitanje iznosi 70 odsto, a postoji i dodatno umanjenje za jednokratno plaćanje od 15, što je ukupno čak 85 odsto popusta.

Poređenja radi, u Podgorici je isti popust ukupno 55 odsto (30% + 25%).

Prema usvojenoj Odluci, cene naknade za bespravne objekte kojima se rešava osnovno stambeno pitanje iznose od 46,125 evra metara po kvadratu u prvoj zoni, do 9,22 evra po metru kvadratnom u šestoj zoni. U slučaju jednokratnog plaćanja, na ove cene se obračunava dodatnih 15 odsto popusta.

Osim toga, naknade je moguće platiti i na rate, tokom 20 godina.

“Primera radi, objekat od 100 kvadratnih metara kojim se rešava stambeno pitanje na Podima (peta zona), građanin može na rate legalizovati za 6,4 evra mesečno. Objekat od 100 kvadrata u drugoj zoni, a kojim se rešava stambeno pitanje može se legalizovati na rate za 15,375 evra mesečno”, kazali su iz opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: