Najveći program, kompleks sa 1.000 stanova

Zagreb -- U Hrvatskoj se planira izgradnja braniteljskog naselja, sa ukupno 1.000 stanova.

Izvor: Poslovni dnevnik
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Zvaničnici Splita i hrvatske vlade najavili su plan o izgradnji braniteljskog naselja na području Korešnice između Splita i Solina u kojem bi bilo oko 500 stanova namenjenih hrvatskim braniteljima i njihovim porodicama.

“Planiramo na Korešnici skupa s gradom Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom i u suradnji sa APN-om (Agencijom za pravni promet i upravljanje nekretninama) izgraditi oko 1.000 stanova od kojih bi oko 500 bilo namenjeno za stradalnike Domovinskog rata," najavili su.

Kako dodaju, ministarstvima zdravstva, unutrašnjih poslova i nauke i obrazovanja prosleđena je informacija o planiranju gradnje novog naselja na području Korešnice te se očekuje od njih da i oni iznesu svoje želje i potrebe za stanovima u tom naselju.

"Reč je o vrlo bitnom i na nivou države jednom od najvećih programa".

Splitski gradonačelnik istakan je da će vrlo skoro biti obznanjene pojedinosti plana izgradnje braniteljskog naselja na području Korešnice.

"Reč je o zemljištu koje je vlasništvo Hrvatskih šuma a mi ovom projektu pristupamo ozbiljno te ga nameravamo realizovati u sklopu izmena Generalnog urbanističkog plana", izjavio je novinarima Krstulović - Opara.

strana 1 od 62 idi na stranu