EV: Novi računi stvorili gužve

Primena Zakona o energetici izazvala je gužve na šalterima Elektrovojvodine tokom prošle nedelje.

Izvor: B92

Subota, 17.08.2013.

15:58

Default images

Naime, od prvog jula, ovo preduzeće više nije nadležno za naplatu električne energije u Vojvodini, već je u te svrhe osnovana firma EPS Snabdevanje.

Dva računa za struju za jul, novo nepoznato, preduzeće koje preuzima nadležnost Elektrovojvodine... Svi ti detalji mučili su građane Novog Sada, pa tako i porodicu Nikolić, koja je na vreme izmirila svoje obaveze.

Elektrovojvodina svakako ostaje samo u sećanju građana, jer uglavnom ne znaju da od sada pa ubuduće električnu energiju plaćaju preduzeću EPS Snabdevanje.

Pored gužvi koje su neminovno osetili, Vojvođani će razliku videti još samo na svojim računima na kojima sada piše EPS Snabdevanje, tvrde u Elektrovojvodini i dodaju da je tako moralo zbog primene Zakona o energetici.

"Dakle, ono što se nekada zvalo distributivna razlika i svakoga dana se vraćalo na račun naših privrednih društava se sada zove mrežarina i princip je isti ali mi više ne naplaćujemo u ime EPS-a električnu energiju nego to direktno radi EPS Snabdevanje. Novac se sliva na njihov račun, a mrežarima se vraća Elektrovojvodini", kaže Srđan Kružeić - direktor Elektrovojvodine

Sama činjenica da ugovori ostaju isti, a da su samo prosleđeni novom preduzeću, zasmetala je Udruženju potrošača "Prosperitet".

"Kako bi možete kao elektrodistribucija da moj ugovor, koji sam ja potpisao sa vama, iz kojeg su proistekle neke ugovorne obaveze, između mene potrošača i vas distributera, da prosledite trećem licu, nekoj novoj firmi, kad ja nemam pojma šta to preduzeće treba da radi, pod kojim uslovima će mi pružiti određenu uslugu", kaže Radomir Ćirilović iz Udruženja za zaštitu prava potrošača "Prosperitet"

Još ostrije reakcije stigle su iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, međutim, njih muče druge sumnje.

"S obzirom da novoosnovano preduzeće u Beogradu EPS Snabdevanje startuje sa čistim računom, dakle apsolutno u likvidnom stanju, to otvara mogućnost novog zaduživanja, a i ne zaboravite da će imati redovne prihode iz Vojvodine, jer je Elektrovojvodina najintenzivniji naplatilac električne energije", kaže Marinika Čobanu - Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Nešto se ipak promenilo - na računima za jul nisu prikazani popusti, ali će ih, tvrde nadležni, biti već sledećeg meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: