Dinkić: Rade po zakonu nagraditi ih

Predsednik URS Mlađan Dinkić rekao je da će se taj politički savez savez zalagati da se nagrade firme koje poštuju zakone i plaćaju poreze i doprinose.

Izvor: B92

Petak, 03.02.2012.

16:41

Default images

"Država samo kažnjava one koji krše zakon, a oni koji poštuju i plaćaju poreze i doprinose nemaju nagradu. Predložićemo da takve firme, koje plaćaju i poštuju zakone imaju odbitke od poreza", rekao je on na skupu sa vlasnicima malih i srednjih preduzeća u Šapcu.

Dinkić je rekao i da se URS zalaže za promene Zakona o javnim nabavkama jer "čini domaće firme nekonkurentnim" i naglasio da je pored objavljivanja podataka o najboljim ponudama potrebno i objaviti završne račune da bi se utvrdile nepravilnosti.

Lider URS-a ponovio je da je neophodna reforma sistema poreza na dodatu vrednost kojom će biti omogućeno malim i srednjim preduzećima da PDV plate nakon naplate robe, a ne prema fakturama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: