Al Džazira kupuje srpsku TV Avala?

Jedna od najvećih svetskih televizija Al Džazira ponudila je vlasniku TV Pink Željku Mitroviću da im za 25 miliona evra proda televiziju Avala, piše Press.

Izvor: B92, FoNet

Četvrtak, 16.06.2011.

08:55

Default images

Na ovaj način preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao bi program regionalnu mreže Al-Džazira Balkan koja uskoro treba da krene sa emitovanjem.

Glavna i odgovorna urednica TV Avala je za B92 rekla da postoji interesovanje velikih medijskih kuća za TV Avalu, ali da za sada nema reči o konkretnim ponudama, a još manje o prodaji Al Džaziri.

"Meni je drago da postoji veoma veliko interesovanje na međunarodnoj sceni za TV Avalu, što potvrđuje njen kvalitet. U ovom trenutku imamo interesovanje tri velike medijske kuće za učešće u TV Avala, ali ni o kakvoj ponudi, prodaji a naročito ne o ovoj o kojoj bruji čaršija za sada nema govora", kazala je Lekićeva.

Zanimljivo je, međutim, da će ukoliko dođe do ovog aranžmana, novinari koji budu radili na srpskoj Al Džaziri morati da priznaju da je Kosovo država.

Novinari iz Srbije, na audiciji za rad u ovoj televiziji u Sarajevu, moraju da odgovore na pitanje „da li je Kosovo država".

Direktor Al Džazire Balkan Goran Milić rekao je da nije upoznat sa planovima Al Džazire da kupi deo beogradske televizije Avala, ali je potvrdio da novinarima u razgovoru za posao postavljaju pitanje u vezi sa statusom Kosova, piše beogradski list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: