Prvi rumunski Internet milioneri

Liviu Dumitrasku (30) i Daniel Tatar (29), osnivači sajta eJobs.ro, su postali su prvi rumunski "dot kom" milioneri.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2007.

12:20

Default images

Oni su pre osam godina osnovali veb-sajt eJobs.ro, najveću rumunsku on-lajn berzu za zapošljavanje, a nedavno su prodali 30 odsto kompanije američkom investicionom fondu "Tajger global menadžment" za 4,2 miliona evra.

To je do sada najveći posao u Rumuniji vezan za jednu Internet kompaniju i jedan od najvećih prošlogodišnjih poslovnih ugovora na tržištu informacionih tehnologija.

Ovom transakcijom, vrednost eJobsa je procenjena na 14 miliona evra, 32 puta više od njegovog prošlogodišnjeg profita pre odbijanja kamata i poreza. Tako veliku sumu Amerikanci su bili spremni da izdvoje jer su procenili da sajt ima veliki potencijal za razvoj.

Sajt eJobs je najveće rumunsko tržište radne snage, sa više od milion registrovanih radnih biografija, a njegov prošlogodišnji promet je bio desetostruko veći nego u 2005, dostigavši milion dolara, a u ovoj godinu očekuje se utrostručenje i tri miliona dolara prometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: