Nova pravila za zapošljavanje stranaca u Srbiji

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.03.2023.

21:52

Nova pravila za zapošljavanje stranaca u Srbiji
Foto: shutterstock, M2020

Kako je saopštila Vlada Srbije, time se omogućava da strani državljani, u jedinstvenom postupku, ostvare istovremeno pravo na privremeni boravak i rad u Srbiji, kroz jedinstven postupak potrebne provere vezane kako za odobrenje privremenog boravka tako i radne dozvole.

Nakon toga, ukoliko su ispunjeni zakonski uslovi, izdaje se jedinstvena dozvola.

"Izdavanje jedinstvene dozvole, odnosno dozvole za boravak i rad, u potpunosti je digitalizovan, s obzirom na to da se taj zahtev može podneti isključivo elektronskim putem. Takođe, jedinstveni veb portal sadržaće na jednom mestu sve informacije u vezi sa ulaskom, boravkom i radom stranaca u Srbiji", saopštila je Vlada Srbije.

Takođe, Vlada je donela Zaključak kojim se odobrava realizacija četiri projekta na području Podunavlja za unapređenje turističke infrastrukture: izgradnja sportsko-rekreativnog centra sa auto-kampom u Kovinu, izgradnja biciklističke staze duž dunavskog nasipa od Vračevog Gaja do Stare Palanke na teritoriji opštine Bela Crkva, izgradnja biciklističko-pešačke staze, sa rasvetom, od Tvrđave Ram do Srebrnog jezera dužine 10 kilometara na teritoriji opštine Veliko Gradište i uređenje sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja u Novom Sadu.

Na sednici je usvojena i Uredba o Boračkoj spomenici, kao vid priznanja i zahvalnosti borcima i ratnim vojnim invalidima za učestvovanje u odbrani otadžbine.

Kako je saopšteno, tom uredbom utvrđeni su uslovi, način dodeljivanja, rangovi i izgled Boračke spomenice", kao i način vođenja evidencije o dodeljenim Boračkim spomenicama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: