Poslodavci na Jadranu nude nestvarne plate: Konobaru 1.200, roštilj majstoru 3.200 evra

Zvuči nestvarno, ali poslodavci na Jadranu uoči turističke sezone zaista su odlučili biti široke ruke kad je reč o platama radnika.

Izvor: B92

Petak, 10.03.2023.

15:35

Poslodavci na Jadranu nude nestvarne plate: Konobaru 1.200, roštilj majstoru 3.200 evra
Ilustracija: Depositphotos/Antonio Bat

Predviđa se da bi ovo leto u Hrvatskoj moglo nedostajati čak 30 hiljada radnika, a u Dubrovniku su već izdali više od hiljadu dozvola za strane radnike.

Tako, na primer, u Dubrovniku, gril majstor u restoranu može da zaradi čak 3.200 evra, prenosi portal Capital.

Vlasnik ugostiteljskog objekta koji je objavio oglas potvrdio je da zaista nudi baš tu platu.

"Naravno, to zavisi od njegovog znanja i želje za radom", dodao je poslodavac iz oglasa, ali nije precizirao šta je sve u opisu posla.

Velikim primanjima nove radnike traže i u Istri u najvećem hotelijeru u Hrvatskoj koji je u austrijskim rukama.

Plate u junu, julu i avgustu za kuvare, konobare i recepcionare u Valamar hotelima, kampovima i letovalištima iznosiće između 1.200 i 1.800 evra neto, a za sobarice, pomoćne kuvare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih iznosiće između 1.000 i 1.200 evra neto.

U špicu ovogodišnje sezone, obećavaju minimalna neto primanja od 1.000 do 1.800 evra za radnike koji će raditi u letnjim mesecima u hotelima, kampovima i letovalištima.

Dakle, niko neće zarađivati manje od toga za redovno radno vreme, prenosi Bosnainfo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: