Investitori u transu: Tesla zbog ogromne narudžbine premašila bilion dolara vrednosti

Kompanija Herc, koja se bavi iznamljivanjem vozila, saopštila je danas da je naručila 100.000 automobila "Tesla" s rokom isporuke do kraja 2022. godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.10.2021.

18:15

Investitori u transu: Tesla zbog ogromne narudžbine premašila bilion dolara vrednosti
Foto: Epa/JUSTIN LANE

Razlog je to što kompanija investira u formiranje najveće flote električnih vozila za rentiranje u Severnoj Americi.

Ova vesti je poslala uvis akcije "Tesle" za preko 9,5 odsto na 995,75 dolara po komadu, čime je, prema računici Rojtersa, tržišna kapitalizacija kompanije premašila bilion dolara.

Prema podacima britanske agencije, najjeftiniji Model 3 sedan Tesle košta od 44.000 dolara pa naviše, što ovu porudžbinu čini vrednom oko 4,4 milijarde dolara, ako bi sve bili sedani.

Već je najbogatiji, ali bi mogao da uđe u istoriju - kao prvi bilioner na svetu

Herc je prošle godine podneo zahtev za zaštitu od bankrota zbog pada potražnje za putovanjima tokom vrhunca pandemije, a pregovori sa poveriocima nisu rezultirali ublažavanjem problema.

Iz Tesle mu tražili 22.500 $ za zamenu baterije - sredio je za mnogo manje

Kompaniju je od propasti spasila grupa investitora, među kojima su pored ostalih i fondovi Najthed kapital menadžment, Sertariz oportjunitiz i Apolo kapital menadžment.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: