Upozorenje na pad profita Renoa izazvalo pad akcija za 15 odsto

Alarmantno upozorenje na pad profita Renoa prouzrokovalo je da akcije te automobilske kompanije danas padnu za čak 15 procenata.

Izvor: B92

Petak, 18.10.2019.

11:41

Upozorenje na pad profita Renoa izazvalo pad akcija za 15 odsto
FOTO: EPA, ETIENNE LAURENT

Akcije Renoa su pale na šestogodišnji minimum od 46,7 evra.

Iz kompanije je saopšteno da će njena prodaja verovatno pasti između 3,0 i 4,0 odsto ove godine, zbog poteškoća na tržištima izvan Evrope, kao što su Argentina, a posebno Turska.

Operativna marža će, prema projekcijama kompanije, iznositi pet odsto u poređenju sa prethodnim ciljem od šest procenata.

Kompanija Reno i njen partner Nisan najavili su promene u svom rukovodstvu prošle nedelje, u nastojanju da obnove partnerstvo koje je prošle godine zapalo u krizu nakon hapšenja izvršnog direktora Renoa Karlosa Gosna u Tokiju zbog optužbi za finansijske malverzacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: