Roditeljski dodatak za 3 dana - ovo su uslovi

Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom kojim je predviđeno povećanje roditeljskog dodatka.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

13:00

Roditeljski dodatak za 3 dana - ovo su uslovi
Foto: Thinkstock

Zakonom je previđeno da roditelji od 1. jula 2018. godine za prvo dete jednokratno dobiju 100.000 dinara, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće dete po 12.000 dinara mesečno 10 godina, a za četvrto 18.000 dinara mesečno 10 godina.

U postupku ostvarivanja prava na roditeljski dodatak kao posebni uslovi predviđeni su redovna vakcinacija sve dece, redovno pohađanje pripremnog predškolskog programa i redovno pohađanje nastave u školama.

Izmene i dopune Zakona predstavljaju važan instrument populacione politike.

Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom predstavlja deo ukupne društvene brige o deci i odnose se na poboljšanje uslova za zadovoljavanje osnovnih potreba dece, posebne podsticaje za rađanje i podršku materijalno ugroženim porodicama, porodicama sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i deci bez roditeljskog staranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: