Vujović: Brat u firmi od 5 € sa 1.000 pari patika

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da je jedan od ciljeva reforme Poreske uprave i brži povraćaj PDV-a.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

18:53

Vujović: Brat u firmi od 5 € sa 1.000 pari patika
(Foto: Thinkstock)

On je u skupštini u toku rasprave o predlogu budžeta za narednu godinu rekao da se sada kasni sa povraćajem PDV-a zato što imamo razne slučajeve zloupotrebe u tom procesu.

"Jer, pojave se fantomske firme koje povuku nazad PDV i odjednom na tržištu imate patike gde je PDV vraćen i onda ta firma proglasi bankrot i neko je preuzme za pet evra, brat ili rođak i imate firmu za pet evra koja ima 1.000 pari patika na koje je kompletno vraćen PDV. I odjenom imate robu na koju nisu plaćeni porezi", naveo je Vujović.

Kaže, da bi kada se pojavi neko ko iza sebe ima 150 registrovaniih i ugašenih firmi to moralo da bude "crveno svetlo" Poreskoj urapvi.

"Reformom Poreske uprave želimo da oni to rade bez zadržavanja procesa. Još se radi u poluručnom režimu i zato imamo kašnjenja. Nama je u interesu da se što više PDV vrati da ne bismo imali veštačko povećavanje suficita", objasnio je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: