Kućice ko kola, ako imate 10.000 € - birajte

Oaza, zelenilo, a u blizini reka ili planina. Vikendica u takvom okruženju može biti vaša i to za novac koji biste odvojili da kupite pristojan polovan auto.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

19:40

Kućice ko kola, ako imate 10.000 € - birajte
(Foto: Thinkstock.com)

Po Srbiji, mogu da se nađu veoma lepe vikendice za nekoliko hiljada evra, a ako u džepu imate 10.000 – možete da birate.

Za one koji žive u prestonici i ne vole da se mnogo udaljavaju izbor nije mali. Na primer, u okolini prestonice, moguće je kupiti kuću na lokacijama Kosmaj, Trašnja, kao i u selima oko Deliblatske peščare.

Cene kuća variraju u zavisnosti od konkretnog mesta, infrastrukture, stanja objekta. Nekada, ako se nekome žuri da proda, možete pazariti nekretninu “ispod cene”. Možete kupiti kuću i za 5.000 evra.

Najviše se ipak traže kuće na Kosmaju, i to sa sopotske strane. Tamo, primera radi, vikendice imaju i poznati, recimo Nikola Kojo, Merima Njegomir. Tražene su i kuće i placevi na Avali, na Trešnji, takođe su na ceni. Kupcima je vikend-naselje u Grockoj zanimljivo, ali i pojedina mesta u Surčinu na Savi.

Prosečna cena kvadrata na Avali prema podacima Halo oglasi portala iznosi 357 evra, dok je recimo na Kosmaju 353 evra, a u Grockoj se prosečna cena kvadrata kreće od 150 do oko 200 evra u vikend naseljima.

Tražene su vikendice i u okolini Pančeva, pogotovo u selima oko Deliblatske peščare, a zatim i u naselju Jabukov cvet, kod Ivanova. Tu u proseku vikendica od 50 kvadrata može da košta oko 25.000 evra, ali ako dobro potražite, i zavisno od opremljenosti, može da se pazari i za 10.000 evra, pa čak i za upola te cene.

Agenti za nekretnine kažu da ponuda po Srbiji izgleda tako da za 10.000 evra možete sebi čak i da birate vikendicu po želji. U Valjevu, na primer, kuća sa okućnicom košta od 10.000 do 30.000 evra, zavisno od lokacije, površine, godine i kvaliteta gradnje, postojanja puta. Pristojan vikend objekat u koji ćete bežati od gradske verve, možete dobiti za 10.000. Slično je i oko Loznice, gde kuća sa okućnicom može da se kupi i za manje od 10.000 evra.

Ruma je zanimljiva, jer tamo kuću sa voćnjakom od 50 ari možete da kupite za 12.500 evra. Za istu sumu može da se kupi i dobro građevinsko zemljište u jednom od najvećih gradova u Srbiji.

Zlatibor, Kopaonik, Tara... Najskuplji je Kopaonik jer je ta planina najsređenija i objektivno ima najviše sadržaja. Na toj planini, prosečna cena kvadrada je, prema podacima sa našeg sajta 879 evra, u Brzeću oko 1.000, a u nekim mestim, što se silazi niže, cena pada, da može da se kupi kuća i po ceni od 600 evra po kvadratu, dok u centralnim dostiže i 1.400 evra po kvadratnom metru.

Zlatibor je prethodnih godina postao gotovo jednako popularan kao i Kopaonik, pa je tamo moguće kupiti kuću po ceni od oko 1.200 evra po kvadratu. Na Tari možete proći jeftinije, pa je tu za kvadrat u proseku potrebno izdvojiti oko 400 evra.

Cena može biti niža i viša zavisno od lokacije, opremljenosti, kvadrature, od toga da li je lux ili ne. Takođe, imajte na umu da se i cenjkanje isplati, a cena po kojoj se neka nekretnina proda često bude daleko ispod one početne. Posrednici tvrde da vlasnici nekad shvate da cena nije realna, često je spuste i za polovinu. Oni kojima je hitno da nešto prodaju, drastično spuštaju cene, pa se lepe vikendice sa dosta velikim placem mogu naći i za 5.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: