Prosvetarima plate po novom - po radnom učinku

Prosvetni radnici u Srbiji primaće od sledeće godine plate po drugačijem obračunu, koji će se bazirati na radnom učinku.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2017.

10:30

Prosvetarima plate po novom - po radnom učinku
Foto: Thinkstock

Kako je saopšteno posle sastanka nadležnih ministara sa predstavnicima reprezentativnih sindikata, Zakon o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru biće usvojen do kraja jula ove godine, a počeće da važi od 1. januara 2018. godine.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić precizirala je da taj Zakon podrazumeva platne razrede, odnosno novi način obračuna plata na osnovu radnog učinka.

U određivanju kriterijuma radnog učinka za zaposlene u prosveti učestvovaće Ministarstvo prosvete, ali i sindikati, naglasio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Više detalja nije saopšteno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: