Stigli roboti za škole u Šapcu, Prahovu i Negotinu

Donacijom od 5.000 evra kupljeno je po pet robota mBot svim školama na području Šapca, Prahova i Negotina.

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

16:50

Stigli roboti za škole u Šapcu, Prahovu i Negotinu
Foto: Elixir Grupa

Reč j eo školama koje su se prijavile za učešće u akciji Fonda B92 Bitka za znanje.

U ovoj inicijativi uvođenja programiranja i robotike u osnovno obrazovanje, Fond B92 je početkom januara pozvao sve škole da se prijave kako bi dobili ova učila kojom đaci lako mogu naučiti programinje, robotiku, mehaniku a sve kroz igru.

“Elixir grupa snažno je posvećena zajednicama u kojima je aktivna sa svojim kompanijima, od Prahova do Šapca. Pored humanitarne pomoći najsiromašnijima, pomoći u neophodnoj opremi zdravstvenim ustanovama, kulturnim i sportskim društvima, posebnu pažnju posvećujemo obrazovanju. Pored direktne podrške osnovnoj školi u Prahovu, odlučili smo da se uključimo u akciju Fonda B92 i učestujemo u kupovini robota i obuci nastavnika ovih škola kako bi mogli da se tako osposobljeni uključe u programe edukacije đaka koji će se onda takmičiti u kodiranju. Izuzetno nam je zadovoljstvo da učestvujemo u modernizaciji našeg obrazovanja, kako bi stvarali kadrove koji su neophodni ovoj zemlji ali za kojima će biti sve veća potreba u budućnosti. Posebno nam je drago što je ova akcija koncipirana tako da robotiku i programiranje čini dostupnim svoj deci bez obzira na fansnijsko stanje,” izjavila je Zorica Popović direktorka Elixir Grupe.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić naglasio je da je način na koji Eliksir grupa radi za primer u biznis zajednici i da posvećenost dobrobiti lokalne zajednice, kroz uspešan razvoj i nova radna mesta, predstavlja ključ dugoročnog uspeha.

U okviru akcije Bitka za znanje, donacijom Elixir grupe nabavljena su moderna nastavna sredstva za osam osnovnih škola - “Janko Veselinović” i “Nikolaj Velimirović” iz Šapca, zatim “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova, i škole “Branko Radičević”, “Hajduk Veljko”, “Vuk Karadžić”, “Pavle Ilić Veljko” i “Vera Radosavljević” iz Negotina i okoline.

Elixir Group učestvuje u promociji društveno važnih projekata, a naše aktivnosti usmerene su ka pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, podršci profesionalnom i dečijem sportu, promociji zdravog načina života, podršci naučno-istraživačkim aktivnostima i kulturnim institucijama i učvršćivanju partnerskih odnosa sa lokalnim i regionalnim zajednicama u kojima poslujemo. Naša najmladja članica Elixir Prahovo, u predhonih godinu dana na opštini Negotin i u Prahovu, pomaže i podržava osnovne škole, sportske klubove, razne festivale, kao i zdravstveni centar u Negotinu, kome je prošle godine donirana medicinska oprema, a sa svim ovim aktivnostima nastaviće i u narednoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: