Vojska pomaže IT, daje objekte

Ministarstvo odbrane i Vojska ustupiće državnim univerzitetima u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu objekte kako bi pomogli razvoju IT i naučnotehnološkog razvoja.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 08.02.2017.

15:21

Vojska pomaže IT, daje objekte
(Foto: Thinkstock.com)

O ustupanju kasarne Filip Kljajić u Nišu, Arčibald Rajs u Novom Sadu i Doma vojske u Kragujevcu su u razgovarali ministar odbrane Zoran đorđević, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane planirano je da se ti objekti stave u funkciju državnih univerziteta u tim gradovima, kako bi se, u skladu sa Akcionim planom vlade za razvoj IT sektora, odgovorilo na povećane potrebe fakulteta za studentima IT smerova.

Planirana je i parcelizacija imovine na tim lokacijama.

Ti objekti su iz Master plana i zašitćeni su zakonom, što je do sada otežavalo njihovu prodaju, pre svega zbog visoke cene i nemogućnosti deljenja imovine.

Ustupanjem univerzitetima dobiće se dvostruka korist - prostor za razvoj IT sektora i nesmetana i lakša prodaja okolnog zemljišta gde se ti objekti nalaze, a za koje su investitori veoma zainteresovani, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: