Prve žrtve Trampove pobede - patike Nju balans

Protesti protiv Donalda Trampa širom Amerike još traju, a nađen je i logo na koji će usmeriti svoje nezadovoljstvo.

Izvor: B92

Petak, 11.11.2016.

14:26

Prve žrtve Trampove pobede - patike Nju balans
(Foto: Getty images)

Društvene mreže pune su fotografija i video-snimaka kako bacaju patike nju balans, ili ih pale.

Reč je o bostonskoj marki patika koja je postala meta nakon što su iz kompanije saopštili da je Trampova pobeda na izborima “korak u pravom smeru”.

Sve je počelo od tvita novinarke Vol strit žurnala Sare Germano koja je citirala portparola kompanije da amdinistracija Baraka Obame nije imala sluha za Nju balans.

Iz kompanije kažu da su ih neopravdano stavili na stub srama i da se izjava odnosila na Trampov stav prema TTIP.

“Kao jedna velika kompanija koja patike proizvodi u SAD, Nju balans želi da se u SAD proizvodi više patika, ne manje. Nju balans je podržao stav i Trampa i Klintonove pre samih izbora, koia je išao u korist proizovdnje u SAD”, saopštili su iz kompanije.

Nju balans inače godinama lobira protiv trgovinskih sporazuma koji olakšavaju uvoz, dok njihov najveći konkurent Najki podržava takve ugovore. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: