Zanatlije nisu tajkuni - taksa sa 250.000 na 5.000

Zanatlije i preduzetnici koji žive od svojih usluga plaćaće taksu od 5.000 dinara za ozakonjenje radnji do 100 kvadrata, umesto 250.000 dinara, piše štampa.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.02.2016.

08:59

Zanatlije nisu tajkuni - taksa sa 250.000 na 5.000
Foto: Thinkstock

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za dnevni list Blic da je tokom analize primene Zakona o ozakonjenju to ministarstvo uvidelo da postoji problem koji pogađa posebno male privrednike.

"Zanatlije koje žele da ozakone svoje male radnje plaćali bi taksu isto kao i tajkuni ili bahati biznismeni koji su želeli ekstra zaradu na gradnji lokala bez dozvole. I onda je obućar iz Kraljeva morao da plati taksu od 250.000 dinara za ozakonjenje tri kvadrata svoje radnje", rekla je ministarka.

Ona je objasnila da to znači da će lokali zanatlija i malih privatnika biti tretirani kao proizvodni, a ne komercijalni objekti.

Mihajlović je za Večernje novosti navela da je u Srbiji 2016. proglašena godinom preduzetništva i zato želi stvaranje ambijenta u kome će se što više ljudi odvažiti da krene u privatni posao.

"Zato pozivam sve krojače, obućare, mehaničare i ostale zanatlije da ozakone svoje nelegalne objekte, da uvedemo konačno red u ovu oblast", dodala je ona.

Nove odredbe Zakona o ozakonjenju počeće sa primenom narednih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: