Povećan prihod od turizma, u 2016. novine

Devizni priliv od turizma u ovoj godini ostvario je povećanje od gotovo devet odsto, izjavila je pomoćnica ministra trgovine i turizma Renata Pindžo.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 27.12.2015.

12:51

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Tokom ove godine turizam je ostvario dobre rezultate i tokom tekuće godine prvi put je zabeležen rast domaćeg turističkog prometa, obzirom da je rast stranog turističkog prometa postao tradicija koju ćemo verujem učiniti da se nastavi i naredne i u godinama koje dolaze", rekla je Pindžo u Turističkoj organizaciji Srbije.

Ona je podsetila da je reč o podacima za prvih deset meseci ove godine.

Kako je kazala, ove godine uvedene su neke značajne novine, između ostalog izmene Zakona o turizmu, potom podela turističkih vaučera. Sve te aktivnosti kako je kazala, dale su i više nego zadovoljavajuće rezultate.

Ostvareno je više od 118.000 noćenja, i podeljeno preko 14.000 vaučera.

Pomoćnica ministra je kazala da će se od iduće godine nastaviti sa podelom vaučera građanima, kao i da su opredeljena sredstva u iznosu od 640 miliona dinara za realizaciju infrastrukturnih projekata.

Podsetivši da je resorno ministarstvo raspisalo poziv za ugostitelje koji žele da se prijave za učešće, Pindžo je pozvala predstavnike lokalnih turitsičkih organizacija i profesionalnih i strukovnih udruženja da pozovu ugostitelje da se u što većem broju prikljuce akciji.

Novina u 2016. će biti i novi projekat podsticaja organizatorima putovanja za dovođenje stranih grupa turista, a ako taj projekat bude dao dobre rezultate, biće nastavljen i ubuduće.

"Nastavljamo sa promocijom turističke ponude naše zenmlje i verujemo da će 2016. biti još uspesnija za ovu granu privrede", rekla je Pindžo.

Ona je podsetila da će u februaru u Beogradu biti održan Međunariodni sajam turizma.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je cilj da se omogući da turistička industrija u godinama koje dolaze odoli svakom izazovu.

Takođe ke kazala da će se iduće godine nastaviti sa promovisanjem Srbije kao turističke destinacije.

Ona je kazala da je planirano još projekata i kampanja i da su sve dosadašnje dale dobre rezultate.

"Animiraćemo i dalje turiste da biraju Srbiju kao destinaciju za odmor", rekla je Labović.

Kampanja "Moja Srbija" biće nastavljena i u 2016. i kako je kazala, biće pojačana dodatnim temama naročito onima koje se tiču reka i jezera, a biće obeleženo i 160 godina od rođenja naučnika Nikole Tesle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: