Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

Vlasnici i šefovi kuhinja 17 renomiranih objekata dobili su čuvenu MICHELIN pločicu, koja potvrđuje kvalitet, raznolikost i kreativnost hrane i usluge koju nude

Promo

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2023.

14:15

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana
Foto: Promo

Turistička organizacija Srbije (TOS) i METRO Cash & Carry Srbija, uz podršku Ministarstva turizma i omladine, uručili su pločice restoranima koji su se našli u okviru MICHELIN Vodiča za Beograd za 2023. godinu. Vlasnici i šefovi kuhinja 17 restorana dobili su čuvenu MICHELIN pločicu, koja njihovim gostima pruža prepoznatljiv pokazatelj kvaliteta, raznolikosti i kreativnosti hrane i usluga koje nude.

Priznanja nagrađenim ugostiteljima uručili su Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine, Marija Labović, v.d direktorka Turističke organizacije Srbije i André Rinnensland, generalni direktor kompanije METRO Cash & Carry Srbija, kao zvanični partneri MICHELIN Vodiča za Beograd.
Foto: Promo
’’Do samo pre par godina organizacija svečanosti na temu selekcije beogradskih restorana za Michelin vodič bila je vizija koju smo imali, kojoj smo težili i do koje smo, uz angažovanje svih nas, i došli. Aktivno smo radili na unapređenju saradnje i konkretizaciji aktivnosti sa turističkom privredom, što se direkto reflektovalo kroz povećanje broja selektovanih restorana u pomenutom vodiču. Dolazak Michelina u Srbiju dodatno je doprineo boljoj vidljivosti i pozicioniranju naše zemlje kao turističke destinacije na svetskom tržištu, a u prilog tome govori činjenica da je za 33% stranih turista gastronomija osnovni motiv dolaska. Prezentovanje gastronomske turističke ponude Srbije je šansa za kreiranje brenda zasnovanog na autohtonim vrstama proizvoda i to je prilika da se gastronomija Srbije izdiferencira kao poseban turistički proizvod.’’, izjavila je Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine. U MICHELIN Vodiču za Beograd za 2023. godinu u kategoriji preporučenih nalaze se: SkyLounge, Metropolitan Grill, Twenty Two kao novonagrađeni restorani, kao i Bela Reka, Comunale Caffè e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, Iva New Balkan Cuisine, JaM, Langouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905 i The Square, koji su se našli i u prošlogodišnjoj selekciji. U okviru druge selekcije od navedenih restorana, oznaku Bib Gourmand, koja označava odličan kvalitet po odličnoj ceni, ponovo je dobio restoran Iva New Balkan Cuisine. Restoran Bela Reka se i dalje ohrabruje zbog posvećenosti održivosti, sa posebnim akcentom na upotrebu lokalnih proizvoda i očuvanje tradicije.
Foto: Promo
"Raduje me što smo danas, godinu dana nakon prve selekcije, opet tu da zajedno proslavimo nove uspehe i dodelimo Michelin pločice restoranima koji pažljivo odabranim menijima i kvalitetom usluge prave razliku u gastronomskoj ponudi Srbije. Svi oni na najlepši način doprinosite promociji Srbije i jačanju pozitivnog imidža naše zemlje. Kontinuitet i pozitivan trend sa Michelin-om prati i pozitivan trend u turizmu Srbije, tako da je 2022. godina bila godina novih rekorda kada govorimo o broju turista, broju noćenja i ostvarenom deviznom prilivu. U istraživanjima koja sprovodimo turisti najvišim ocenama cene gastronomsku ponudu Srbije koja, uz aktivan odmor i kulturno-istorijsko nasleđe, čini važan kriterijum prilikom izbora destinacija za putovanje, a preporuka Michelin-a to dodatno potvrđuje.’’, izjavila je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije. Svečana dodela je organizovana u prostorijama Turističke organizacije Srbije, koja je tokom prethodnih godina uložila izuzetne napore u internacionalnu promociju srpske gastronomije i turističkih potencijala i dolazak MICHELIN Vodiča u Beograd.
Foto: Promo
"Nastavak uspešne selekcije MICHELIN Vodiča za Beograd pokazatelj je snage i kvaliteta domaćeg ugostiteljstva i srpske gastronomske scene. METRO, kao partner MICHELIN Vodiča širom sveta, posebno se ponosi i partnerstvima koja ima sa gotovo svim nagrađenim restoranima u Beogradu. Za nas je uspeh nagrađenih restorana podjednako važan kao i naš uspeh, ali i doprinosi osećaju odgovornosti da, kao veletrgovac koji snabdeva i podržava HoReCa sektor, uvek budemo pouzdan partner i nudimo domaće i svetske proizvode, treninge i usluge na najvišem nivou“, rekao je André Rinnensland, generalni direktor kompanije METRO Cash & Carry Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: