Sve za baterije: BMW ulaže 1,4 milijarde dolara

Zajedničko preduzeće BMW grupe u Kini, BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA), uložiće 10 milijardi juana (oko 1,4 milijarde američkih dolara) u novi projekat proizvodnje baterija u severoistočnoj kineskoj provinciji Liaoning.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.11.2022.

18:00

Sve za baterije: BMW ulaže 1,4 milijarde dolara
Foto: BMW promo

Svečanost povodom potpisivanja projekta je održana u Šenjangu, glavnom gradu Liaoninga. Potpisanim ugovorom BBA će proširiti kapacitet proizvodnje baterija u svojoj proizvodnoj bazi u Šenjangu.

“Potpisivanje investicionog sporazuma ne samo da pokazuje naše poverenje u dugoročne perspektive kineskog tržišta, već i naglašava naše čvrsto uverenje da će poslovne veze nastaviti da grade mostove između Kine i Nemačke”, rekao je predsednik i izvršni direktor kompanije BMW Kina Johen Goler.

Franc Deker, predsednik i izvršni direktor BBA, takođe je primetio da je investicija “ključni sledeći korak” u BMW-ovoj strategiji e-mobilnosti u Kini.

Nova investicija prati fazu opsežne nadogradnje u BMW proizvodnoj bazi u Šenjangu, uključujući otvaranje fabrike vredne 15 milijardi juana u junu. Šenjang je najveća proizvodna baza BMW grupe. Ukupan broj zaposlenih BMW grupe u Kini je premašio 28.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: