Ford Bronco stiže u Evropu?

Iz Forda su stigli nagoveštaji da bi novi Bronco mogao da se pojavi i na evropskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2021.

18:00

Ford Bronco stiže u Evropu?
Foto: Ford promo

Ford je u julu 2020. vratio u život čuveno ime iz svoje prošlosti, a kao što znate Bronco je jedno od najčuvenijih imena iz istorije američke auto-industrije i najprepoznatljivija je njegova prva generacija koja se proizvodila šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka, na čiji dizajn se nadovezuje i novi model.

Ford Europe najavljuje potencijalni dolazak Bronco modela u Evropu po ceni od 30.000 evra jer se smatra da bi imao odlične rezultate.

Novi Ford Bronco se vraća na scenu u tradicionalnoj verziji sa 2 vrata, u kojoj se proizvodio od svojih početaka pre više od pola veka, ali i u praktičnijoj i komfornijoj varijanti sa 4 vrata.

Osim te dve opcije, kupcima će na raspolaganju biti i kompaktniji i urbaniji Bronco Sport, takođe sa 4 vrata.

Ford je za pogon savremene verzije modela Bronco odabrao dva motora. Osnovnu varijantu pokreće 4-cilindarski 2.3-litarski EcoBoost sa 270 KS i 420 Nm, a na raspolaganju je i 2.7 V6 koji isporučuje 310 konjskih snaga i 542 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: