VW Touareg R je "plug-in" hibrid sa preko 460 konjskih snaga FOTO

Volkswagen je objavio fotografije i tehničke detalje najjačeg Touarega.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2020.

12:40

VW Touareg R je
Foto: VW promo

Posle Passata GTE, proizvođač iz Volfsburga ponudiće kupcima još jedan plug-in hibrid - Touareg R.

Automobil je zasnovana na aktuelnoj, trećoj generaciji Volkswagenovog SUV-a i ima pogonski sistem u čijem se središtu nalazi 3.0 V6 TSI sa 340 KS.

Turbo-benzincu pomaže elektromotor od 136 KS (100 kW), a ukupna, kombinovana snaga dva agregata iznosi 462 KS (340 kW), dok je maksimalni obrtni moment 700 Nm.
Foto: VW promo
Snaga se prenosi na sva 4 točka uz pomoć 4Motion sistema i 8-brzinskog automatika, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

Ukoliko se kreće samo na električni pogon, VW Touareg R ne može da se vozi brže od 140 km/h.

Za one koji deo vožnje obavljaju u gradu, značajan podatak je da SUV može da pređe 43-48 km samo uz pomoć baterije i elektromotora, kada ne zagađuje životnu sredinu izduvnim gasovima.
Foto: VW promo
Inače, električna energija se skladišti u bateriji kapaciteta 14,1 kWh, koja se nalazi u podu prtljažnika.

S obzirom na veliku snagu pogonskog sistema i oznaku "R" u nazivu, logično je očekivati i sjajne performanse. Ovaj masivni SUV neće razočarati one koji vole oštra ubrzanja jer od 0 do 100 km/h stiže za oko 5 sekundi.
Foto: VW promo
Volkswagen Touareg R imaće svetsku premijeru početkom marta, na ženevskom auto-salonu, a potencijalni kupci će moći da ga naruče ubrzo nakon toga.

Cena i vreme početka prodaje biće poznati naknadno.
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: