Iz Tesle najavljen kompaktni električni automobil

Kompanija Tesla je objavila zvaničnu dizajnersku skicu novog kompaktnog električnog automobila i otkrila plan za otvaranje istraživačkog i razvojnog centra u Kini.

Automobili

Izvor: SN

Nedelja, 19.01.2020.

09:20

Iz Tesle najavljen kompaktni električni automobil
Foto: Tesla

Tesla planira da u Kini izgradi novi centar za istraživanje i razvoj, a objavljena je i skica koja najavljuje prvi kompaktni električni automobil.

Ovaj model bi trebalo da nađe svoje mesto ispod Teslinog Modela 3 i da predstavlja rivala Folksvagenovom električnom modelu ID.3.

Kompanija ovim putem poziva zainteresovane dizajnere i inženjere da se prijave za rad u novom Teslinom postrojenju u Kini, preneo je portal Klix.ba.

Osnivač Tesle Ilon Mask je tokom događaja lansiranja Modela 3 i Modela Y proizvedenih u Kini izrazio želju da dizajnira električni automobil u Kini namenjen globalnom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: