Ferrari SUV stiže 2022.

Prvi Ferrarijev SUV u istoriji – model Purosangue, koristiće novi mehaničku platformu sa napred postavljenim motorom.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2019.

10:00

Ferrari SUV stiže 2022.

Ferrari je pre godinu dana potvrdio da radi na svom prvom SUV vozilu i istovremeno otkrio njegovo ime, a AutoCar piše da će taj automobil imati premijeru 2022. godine. Purosangue će koristiti kao osnovu novu generaciju Ferrarijeve mehaničke platforme namenjene modelima sa napred pozicioniranim motorom. Kako se navodi, ova platforma će moći da nosi V6, V8 i V12 motore.

Ferrari Purosangue imaće 4 sedišta, 2 napred i 2 pozadi, a u kupcima će biti na raspolaganju i verzija sa hibridnim benzinsko-električnim pogonskim sistemom, poput onog koji koristi Ferrari SF90 Stradale. To znači da će pored benzinca pogonski sistem činiit i tri električna motora, od kojih su dva na prednjoj a jedan na zadnjoj osovini automobila. I dok će se u hibridnoj verziji verovatno nalaziti V6 turbo-benzinac, u vrhu ponude Ferrarija Purosangue biće V12.

Kako je Ferrari najavio prošle godine, iako će oblikom podsećati na kupe, ovaj SUV će imati 5 vrata, a po dimenzijama će biti nešto manji od Lambirghinija Urus. Motor će se nalaziti ispred vozača, ali iza prednje osovine, a menjač će biti smešten pozadi. Ovakav raspored glavnih pogonskih komponenti omogućava bolju raspodeli mase po osovinama.

Lansiranjem modela Purosangue, Ferrari očekuje da će po prvi put u istoriji premašiti prodaju od 10.000 automobila godišnje, a glavno tržište za krosover biće Kina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: