Srpskoj publici predstavljeni novi Evoque i Auto godine u Evropi 2019.

Na 54. međunarodnom salona automobila, koji se do 31. marta održava u Beogradu, kompanija British Motors izložila je kompletnu gamu Land Roverovih i tri modela Jaguarovih automobila, od kojih neki imaju evropsku a neki srpsku premijeru.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2019.

15:45

Srpskoj publici predstavljeni novi Evoque i Auto godine u Evropi 2019.
Foto: B92

Posetioca tradicionalne prolećne izložbe u Beogradu na velikom štandu British Motorsa u hali 1 najzanimljivija bi trebalo da bude evropska premijera nove generacije modela Range Rover Evoque.

Budući da se Land Rover i Jaguar ove godine nisu pojavili na tradicionalnom salonu u Ženevi, ovo je prva velika sajamska manifestacija na kojoj debituje novi Evoque.

Proizvođač podseća da je ovaj model zanovan na novoj mehaničkoj platformi, sa unapređenom tehnologijom Terrain Response 2, koja po svim podlogama pruža optimalno ponašanje u vožnji, vozaču omogućava lako i jednostavno rukovanje, a putnicima nudi visok komfor.
Foto: B92
Zahvaljujući novoj platformi, koja podržava i elektrifikaciju, ovo će biti prvi hibirdni i električni Evoque do sada.

Što se tiče tradiocionalnog pogona, novi Evoque ima standardne 2.0 litarske dizel i benzinske turbo-agregate. Dizel motor dolazi u verzijama sa 150 i 240 KS, a benzinci sa 240 i 300 KS uz devetostepeni ZF automatik.

Novi Evoque ima "klirens" od 212 milimetara, a može da prođe kroz vodu dubine do 600mm (100mm više od prethodne generacije).

Uz ovaj model, British Motors je u hali 1 izložio i ostale poznate Land Roverove modele: Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport i Range Rover Velar.
Foto: B92
Na istom štandu je prvi put pred publikom u Srbiji prikazan Jaguar I-PACE, koji je nedavno proglašen Automobilom godine u Evropi za 2019.

Prvo Jaguarovo električno vozilo je konstruisano tako da u potpunosti iskoristi električni pogon i aluminijumsku mehaničku platformu, nudeći performanse sportskog automobila i praktičnost SUV-a.

Više detalja o ovom vozilu možete naći u posebnom tekstu o električnim automobilima koji su izloženi na sajmu automobila.

Uz I-PACE, British Motors je u Beogradu predstavio i modele Jaguar F-PACE i E-PACE. Potencijalnim kupcima – i pravnim i privatnim licima - tokom sajama su ponuđene brojne mogućnosti povoljnog finansiranja, ukljućujući i specijalne ponude „full fleet“ paketa.
Jaguar I_PACE (Foto: B92)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: