Nova Mazda3 debituje krajem novembra

Nova generacija Mazdinog kompaktnog hečbeka imaće svetsku premijeru na predstojećem sajmu automobila u Los Anđelesu koji počinje 28. novembra.

Podeli
Tizer za novu &trojku&
Tizer za novu "trojku"

Poput aktuelnog modela i nova "trojka" imaće takozvani "Kodo – duša pokreta" dizajn koji je Mazda predstavila početkom druge decenije 21. veka.

Mazda3 za 2019. ličiće na atraktivni koncept Kai iz 2017, uz neke stilske ustupke koji svaki proizvođač mora da napravi radi racionalizacije i pojeftinjenja serijske proizvodnje.

Automobil koristi novu generaciju Mazdine Skyactiv tehnologije, kako u pogledu mehaničke platforme, tako i kada je reč o motorizaciji vozila.

Najveći adut Mazde3 trebalo bi da bude najnoviji SkyActiv-X benzinski motor za koji se tvrdi da je ekonomičan poput ekvivalentnog dizela. Spekuliše se da ovaj 2.0 agregat raspolaže sa oko 190 KS i 230 Nm obrtnog momenta.

Nova Mazda3 biće dostupna i u jeftinijim varijantama SkyActiv-G benzinskog motora i SkyActiv-D dizel agregata.

Više detalja i fotografije ovog modela biće objavljeni krajem novembra, uoči ili na sam dan svetske premijere.

Mazda Kai koncept iz 2017. (ilustarcija)
Mazda Kai koncept iz 2017. (ilustarcija)

Vesti

Naručite svoju verziju Opela "120 years"

Opel će proslaviti 120 godina proizvodnje automobila u 2019. i istovremeno 120 godina inovativnih tehnologija koje je proizvođač učinio dostupnim širokoj grupi korisnika – u skladu sa motom Opela "Budućnost pripada svima".

Vesti petak 30.11. 13:00 Komentara: 5

Toyota Safety Sense za tri godine u 10 miliona vozila

Toyota Motor Corporation je objavila da je ukupan broj vozila opremljenih sa Toyota Safety Sense - paketom aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju - na globalnom nivou dostigao broj od 10 miliona, samo nakon tri i po godine od njegovog lansiranja, 2015. godine.

Vesti petak 30.11. 09:00 Komentara: 7
strana 1 od 86 idi na stranu