Prvi originalni model brenda Cupra zvaće se Terramar?

Cupra je početkom 2018. godine ustoličena kao zasebni Seatov podbrend, a prvi originalni model ove marke trebalo bi da bude kupe-krosover za koji se spekuliše da će imati oznaku Terramar.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 04.11.2018.

15:00

Prvi originalni model brenda Cupra zvaće se Terramar?

Nakon najava da će prvi samostalni Cupra model biti krosover, španski Autofacil objavio je početkom septembra prvu fotografiju tog vozila u niskoj rezoluciji.

Dva meseca kasnije, britanski AutoExpress piše da je Seat zaštitio komercijalno ime Terramar, koje bi trebalo da ponese prvi model Cupre.

Ime potiče od nekadašnje trkačke staze pokraj Barselone (Autodromo de Sitges-Terramar) koja je izgrađena 1920-tih. S obzirom da Seat neguje tradiciju da svoje modele naziva prema španskim geografskim pojmovima, ukoliko bi prvi model Cupre zaista poneo naziv Terramar, ista praksa bi bila nastavljena i kroz automobile ovog sportskog podbrenda.

AutoExpress navodi da će Cupra Terramar biti kupe verzija najvećeg Seatovog SUV-a, modela Tarraco. Automobil bi imao motor sa preko 300 “konja”, a snaga bi se prenosila na obe osovine putem automatizovanog menjača sa duplim kvačilom.
Seat Tarraco (ilustracija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: