Supra predvodi sledeću generaciju sportskih Toyota?

Japanski proizvođač koji u svojoj istoriji ima modele kao što su Celica, Supra, MR2 ili aktuelni GT86, planira novu seriju sportskih automobila, piše Automotive News.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.08.2017.

09:36

Supra predvodi sledeću generaciju sportskih Toyota?
Toyota FT-1 Concept iz 2014. (ilustarcija)

Toyota je za septembar najavila događaj na kome će izneti detalje o "novoj seriji sportskih modela", čime se sugeriše da su pored obnovljene Supre u planu i drugi automobila sličnih karakteristika.

Međutim, prema trenutno dostupnim informacijama, ljubitelji Toyote širom sveta mogli bi da ostanu razočarni, s obzirom da će fokus pre svega biti na tržištu Japana.
Toyota S-FR Concept iz 2015. (ilustracija)
Kada je reč o modelima sa sportskim karakteristikama, Toyota je 2016. osvežila GT86, koji proizvodi u saradnji sa Subaruom, a na auto-salonu u Ženevi 2017. predstavljen je Yaris GRMN sa 1.8 litarskim motorom koji isporučuje 205 ks, inspirisan reli verzijom tog modela.

Osim toga, šef trkačkog Gazoo Racing odeljenja, Tetsuya Tada, nagovestio je ranije ove godine mogućnost razvoja naslednika Toyote MR2.

Što se tiče nove Supre, spekuliše se da bi svetska premijera mogla da se održi krajem oktobra, tokom manifestacije Tokyo Motor Show 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: