Komšijski auto porede sa Porscheom i Aston Martinom

"Volstrit džornal" nahvalio je hrvatski superautomobil na struju, Rimčev Concept_One, svrstavši ga u rang Porschea i Aston Martina.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2017.

10:27

Komšijski auto porede sa Porscheom i Aston Martinom
Rimac Concept_One

Najugledniji poslovni list u svetu objavio je proteklog vikenda tekst o superbrzim električnim autombilima, pod naslovom "Električni šok", u kome su spomenuli i Concept_One kompanije Rimac.

"Uzimajući u obzir da se proizvođači luksuznih automobila - od Porschea do Astona Martina - pripremaju da na tržište plasiraju sportske modele na električni pogon, ekološka vožnja uskoro će biti i iznenađujuće brza", navodi se u podnaslovu ispod kojeg je fotografija automobila Concept_One.
Rimac Concept_One
Američki list piše da Concept_One zahvaljujući 1.224 konjske snage može razviti brzinu od 354 km/h i dodaju da ih je do sada proizvedeno osam, a da je jednog nedavno slupao Ričard Hamond iz Grand Tour-a.

U tekstu su pohvalili i futuristički dizajn koji inspiraciju delom vuče iz kravate.

"Rimčeve baterije uz pomoć tečnog hlađenja mogu generisati jedan megavat snage prilikom ubrzanja", piše "Volstrit džornal".

Objavom teksta o modelu Concept_One u ovom uglednom listu pohvalio se i sam Mate Rimac na svom Facebook profilu. Podsećamo, firma Rimac ustupila je u junu jedan od svojih prototipova voditelju Amazonovog automobiliskog šou programa Grand Tour, Ričardu Hamondu. Hamond je tokom test vožnje u Švajcarskoj doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj je automobil u potpunosti uništen, dok je on povredio nogu.

"Potreban nam je novi vokabular za opisivanje fizičkog inteziteta koji poseduju automobili budućnosti kakav je i Concept_One", rekao je Hamond u intervjuu nakon nesreće.

Izvor: Jutarnji.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: