Nešto sasvim drugačije: Mahindra okreće novi list?

Slučajno ili ne, samo par meseci nakon što je postao vlasnik italijanskog studija za dizajn - Pinifarine, indijski proizvođač automobila izlaz u javnost sa skicom novog kupe krosovera.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2016.

12:00

Nešto sasvim drugačije: Mahindra okreće novi list?

Koncept XUV Aero Coupe najavljuje promenu kursa u oblikovanju budućih Mahindrinih modela. Iako su na crtežima automobili uvek pomalo stilizovani i ne odslikavaju realan izgled vozila, skica novog koncepta otkriva da su u Mahindri rešili da porade na svom dizajnu.

Silueta koncepta XUV Aero Coupe tipična je za ovu vrstu vozila (BMW X4 i X6, Mercedes GLE Coupe...). Veliki točkovi, proširenja na blatobranima, povećano odstojanje od tla, linija krova koja se spušta već od B stubova ka zadnjem delu automobila, sportske linije, sve su to karakteristike koje krase kupe krosovere.

Zadnji kraj automobila sa trostrukim stop svetlima pomalo podseća na Ford Mustang, dok se prednji deo koji definiše imidž vozila na putu samo naslućuje. Mahindra planira serijski model koji biti zasnovan na konceptu XUV Aero Coupe, a da bismo stekli pravu sliku o ovom automobilu ipak ćemo morati da sačekamo zvanične fotografije i tehničke detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: