Nova Opel Corsa sa TNG uređajem

Opel je kupcima nove generacije modela Corsa ponudio verziju koja osim benzina za pogon može da koristi i tečni naftni gas (TNG).

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

14:27

Default images

Corsa TNG opremljena je 1.4 litarskim ecoFLEX benzinskim motorom sa 90 ks (66 kW) i dostupna je sa petostepenim manuelnim menjačem.

Kada se automobil vozi na tečni naftni gas, potrošnja u kombinovanom režimu iznosi 6,9 litara ovog goriva na 100 km, dok je emisija CO2, od 113 g/km, oko 13 odsto niža u odnosu na vrednost koja se dobija kada se kao energent koristi benzin.

Emisija azotnih oksida je smanjena i do 80 odsto.
Vozač putem prekidača odabra režim korišćenja TNG-a ili benzina.

Novorazvijeni kontrolni modul sada obezbeđuje još efikasniju sinhronizovanu tranziciju između ova dva operativna režima, a ukupna autonomija kretanja iznosi do 1.200 km, bez potrebe za dosipanjem goriva.
Rezervoar za TNG postavljen je ispod gepeka, umesto rezervnog točka, pa je zapremina prtljažnog prostora ostala nepromenjena u poređenju sa standardnom verzijom Corse.

Otvor za sipanje tečnog naftnog gasa instaliran je neposredno pored otvora za dopunu benzina.

Opel Corsa TNG dostupna je u verzijama sa 3 i 5 vrata, a cena osnovnog modela iznosi 11.737 evra.

Pročitajte više o novoj generaciji modela Opel Corsa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: