Pogled u budućnost Audija - Prologue Avant koncept

Audi je objavio tehničke detalje i fotografije koncepta Prologue Avant čiji dizajn najavljuje novi pristup u oblikovanju budućih modela ovog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.02.2015.

08:33

Default images

Ako je koncept Prologue Coupe, s kraja 2014, nagovestio izgled sledeće generacije Audijevih limuzina i kupea, Prologue Avant ima ulogu da nam pruži uvid u dizajn budućih karavana ali, zašto da ne, i da najavi potencijalni novi model u "Shooting Brake" stilu.
Audi je ostao tajnovit kada je reč o konkretnim planovima za realizaciju produkcijske verzije, ali je otkrio specifikacije novog koncepta.

Prologue Avant je dugačak 5.110 mm, širina vozila iznosi 1.970, a visina 1.400 mm. Razmak između osovina od 2.990 mm nudi obilje prostora u kabini.
Unutrašnjost koncepta, sa 4 odvojena sedišta, nudi komforan smeštaj za 4 putnika i minimalistički dizajniranu kontrolnu tablu.

Umesto klasičnih instrumenata i uobičajenih dugmića tu su 4 ekrana, od kojih jedan zamenjuje instrument tablu, dok su ostala 3 osetljiva na dodir i služe za kontrolisanje funkcija automobila.
Nekonvencionalno rešenje Audi je primenio i na pogonski sistem. Bazičnom 3.0 V6 TDI motoru podršku pruža elektromotor koji energiju crpi iz litijum-jonskih baterija od 14,1 kWh.

Ukupna, kombinovana snaga hibridnog sistema dostiže 455 ks a obrtni moment 750 Nm, što je prema rečima ljudi iz Audija dovoljno da Prologue Avant od 0 do 100 km/h stigne u roku od 5,1 s, pre nego što razvije maksimalnih, elektronski ograničenih 250 km/h.
Osim podrške koju pruža osnovnom dizelašu prilikom ubrzanja, elektromotor značajno poboljšava i ekonomičnost, s obzirom da je prema fabričkim podacima automobil u stanju da snizi prosečnu potrošnju na svega 1,6 l/100 km.

Pored toga, on ima i ekološku ulogu. Prologue Avant može da pređe i do 54 km krećući se isključivo na električni pogon.

To je dovoljno za kraću dnevnu vožnju po gradu, gde je zagađenje od izduvnih gasova konvencionalnih motora i najizraženije.
Audi je novi koncept opremio adaptivnim vazdušnim sistemom oslanjanja, keramičkim kočnicama, ali i upravljanjem na sva 4 točka - zadnji točkovi imaju mogućnost skretanja do 5 stepeni, što olakšava manevrisanje na malom prostoru i povećava dinamičke karakteristike u krivinama.

Svetska premijera koncepta Prologue Avant zakazana je za 3. mart i sajam u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: