Toyota ProAce

Japanski proizvođač objavio je tehničke detalje i fotografije novog modela iz segmenta lakih privrednih vozila, koji na evropsko tržište stiže u prvom tromesečju 2013. godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2012.

11:25

Default images

ProAce je vozilo koje je nastalo kao proizvod saradnje Toyote i PSA grupacije. Model će nositi Toyotin znak na izmenjenoj prednjoj maski i imaće nešto više standardne opreme od svoje francuske "braće".

Naziv ProAce nastao je kao kombinacija engleske reči PROfessional i imena njegovog prethodnika, modela HiACE. Vozilo će biti dostupno u dve različite varijante kada je reč o dužini i visini, čime se definiše zapremina prtljažnog prostora od 5m3 do 7m3.
Kako bi se osigurala maksimalna iskoristivost, velikom prtljažnom prostoru moguće je pristupiti kroz jedna ili dvoja klizna bočna vrata. Takođe, može se odabrati varijanta koja omogućava podizanje zadnjih vrata ili opcija sa vertikalno podeljenim zadnjim vratima.

Prtljažni prostor modela ProAce ima nosivosti do 1.200kg, a vozilo može biti konfigurisano kao furgon (sa odvojenim prtljažnim prostorom), kombi sa prozorima ili model sa putničkom kabinom.
Toyota ProAce opremljena je električnim podizačima stakala, centralnim zaključavanjem sa daljinskom komandom, podesivim upravljačem, te brojnim dodatnim opcijama kao što je klima uređaj, audio sistem sa Bluetooth konekcijom, tempomat i električno -podesivi i grejani retrovizori.

U standardnu opremu ovog vozila uključen je ABS sa elektronskom raspodelom sile kočenja, sistem kontrole stabilnosti vozila (VSC), kao i dnevna svetla. Kao opcija dostupan je VSC+ sistem, projektovan kako bi omogućio dodatnu sigurnost u najtežim voznim i vremenskim uslovima.
Toyota ProAce biće dostupna sa gamom dizel pogonskih agregata koji zadovoljavaju najnovije Euro 5 standarde. Najslabiji je 1.6 litarski motor sa 90 KS i 180 Nm, a u kombinaciji je sa petostepenim ručnim menjačem, dok su dva 2.0 litarska agregata (128KS/320Nm i 163KS/340Nm) uparena sa šestobrzinskim ručnim menjačem.

Svi motori imaju Volt Control funkciju, koja upravlja punjenjem akumulatora iz alternatora i na taj način smanjuje opterećenje motora, kada god je to moguće, a samim tim i ukupnu potrošnju goriva.

Uz rezervoar kapaciteta od 80 litara, Toyota ProAce sa 2.0 litarskim motorima omogućava prelazak do 1.250 km bez dopunjavanja rezervoara gorivom.
Toyota ProAce pojaviće se u prodaji u Evropi tokom prvoga kvartala 2013, a u Srbiji se očekuje od leta iste godine.

Pročitajte o saradnji Toyote i PSA grupacije u oblasti proizvodnje komercijalnih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: