VW E-Bugster: Električna “buba”

Volkswagen je na detroitskom auto-salonu 2012. predstavio koncept električnog automobila koji je zasnovan na najnovijoj “bubi”.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.01.2012.

08:55

Default images

Nakon što je 2011. godine lansirao drugu generaciju nove “bube”, Volkswagen je nastavio sa razvojem koncept vozila, kako bi ispitao i usavršio tehnologije, koje će kasnije biti primenjene na serijskim modelima.

U Frankfurtu je prikazao sportski Beetle R, a za aktuelni sajam u Detroitu pripremio je električni koncept E-Bugster.
Volkswagen E-Bugster ima agresivniji, niži profil u odnosu na serijsku “bubu”. C stubovi su toliko prošireni, da sa B stubovima praktično čine jednu celinu, dok su sa vozila nestali zadnji prozori.

Sa druge strane, A stubovi su obojeni u crno tako da se gotovo i ne primećuju. Volkswagenov koncept stilski zaokružuju masivne, 19 inčne petokrake alu felne.
E-Bugster pokreće električni motor od 85 kW (115 ks), koji se napaja iz litijum-jonskih baterija, smeštenih ispod gepeka i zadnje klupe.

Utičnica za dopunu sakrivena je ispod “VW” značke, a da bi se baterije napunile do nivoa od 80 procenata, potrebno je 30 minuta. U Volkswagenu tvrde da sa jednim punjenjem E-Bugster može da pređe i do 160 kilometara.
Iako se od ovog koncepta ne očekuje da preraste u serijski model, karakteristike elektromotora nagoveštavaju da bi mogao da se nađe u nekom od budućih Volkswagenovih automobila.

Pogledajte koncept Volkswagen Beetle R

Pročitajte o novoj Volkswagen "bubi"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: