Tata predstavila model za 1740 evra

Indijska kompanija Tata Motors na 9. salonu automobila u Nju Delhiju zvanično je promovisala svoj novi ultrajeftini model nazvan Nano.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2008.

14:00

Default images

Model Tata Nano u Indiji će u osnovnoj verziji koštati svega 2550 američkih dolara, odnosno oko 1740 evra!

Novi „mališan“ iz Tate isporučuje 30 KS iz 0,624 l zapremine. Maksimalna brzina modela Nano iznosi 96 km/h, menjač je četvorostepeni manuelni, kočnice su u vidu diskova napred i doboša nazad dok je unutrašnjost modela Nano predviđena za četiri odrasle osobe.
Servo upravljača nema, a instrumentacija je izuzetno siromašna - što se može i očekivati od automobila sa tako niskom cenom.

Predsednik kompanije Ratan Tata tvrdi da će automobil biti prilagođen strogim standardima očuvanja životne sredine i da će poštovati neophodne bezbedonosne standarde.
Tata motors planira da u početku proizvodi između 250.000 i 500.000 super-jeftinih automobila godišnje. Osnovni model prodavaće se po pomenutoj, veoma niskoj, ceni, ali u ponudi će se naći i dva skuplja modela sa dodatnom opremom, saopštila je kompanija.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: