Automobili

Ponedeljak, 08.03.2010.

13:00

Peugeot 408

Peugeot 408 kojeg su krstili "Dong Feng", prvenstveno namenjen kineskom tržištu, svoju svetsku premijeru imao je u Pekingu 25. januara 2010. godine, dok je u Evropi premijerno predstavljen na Salonu automobila u Ženevi.

Izvor: B92

Default images

Novi 408 dizajniran je u Peugeotovim centrima u Evropi i Kini, kako bi se zadovoljili kineski kupci i veliko tržište.

Vozilo je dugačko 4.68 m, što je jedam cm manje od aktuelne 407, a novi "Lav" preuzima od svog prethodnika u klasi poluvisoku arhitekturu i dizajn, što odaje avangardni stil ovog francuskog brenda.

Nova 408 ima bolju aerodinamičnost od 407, linije su manje agresivne, dok je dizajn prednjeg dela originalan i prepoznatljiv.
Što se motorizacije tiče za sada su ponuđena dva benzinska motora od 110KS i 147KS koji mogu biti upareni sa petobrzinskim ručnim menjačem ili automatskim sa četiri brzine.

Proizvodiće se u fabrici Vuban u provinciji Hubei u Kini, a prodaja ove limuzine počeće 8. aprila, dok će se kasnije prodavati na tržištima u Rusiji i Južnoj Americi.
Peugeot predviđa godišnju prodaju od 100.000 primeraka na svim tržištima.

Kompanija objašnjava topografiju ovog modela kroz broj 408 - broj 4 zbog dimenzije (4.68m) i segmenta srednjeg porodičnog auta, broj 0 je centralni znak i simbol pripadanja porodici Peugeota dok broj 8 označava najnoviju generaciju automobila.

Na naše pitanje da li će se ovo vozilo naći na balkanskim tržištima, odgovor je bio diplomatski: da nije islkjučeno i da zavisi od potražnje.

Tekst i fotografije: Frederik Milenković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: