Automobili

Ponedeljak, 26.02.2024.

21:20

Iz prve ruke: B92.net video novi Xiaomi automobil FOTO

Bili smo u Barseloni gde smo na MWC-u videli automobil o kom se dugo pričalo - Xiaomi SU7.

Izvor: Jovan Đurić

Iz prve ruke: B92.net video novi Xiaomi automobil FOTO
Foto: Profimedia

Kineski brend odlučio je da uplovi u svet automobila, ali polako. U martu će verovatno biti proizvedeno oko 2.000 vozila, a cilj je da se do jula dođe do broja od 10.000 primeraka, i da se onda svakog meseca toliko proizvodi.

Pisali smo o ovom automobilu i ranije, a sada smo ga videli iz prve ruke.

U pitanju je električna limuzina duga skoro pet metara, sa motorom snage 644 KS i HyperOS operativnim sistemom.
Foto: B92.net/J.Ð.
Na MWC-u je Xiaomi odlučio da izloži najjaču verziju ovog modela - Xiaomi SU7 Max, koji ima više autonomije (800 km) i jači motor od osnovne varijante (kao što smo rekli, 664 KS).

Ova verzija ima bateriju od 150 kWh, i pogon na sva četiri točka.Takođe ima i dva motora (osnovna verzija ima jedan, i pogon na zadnjoj osovini).

Odsek za "statističare": Kod prvog modela je snaga elektromotora na zadnjoj osovini 296 KS, dok verzija sa pogonom na sva četiri točka (koju ovde vidimo) ima uz taj zadnji, i prednji motor snage 368 KS. Najveća brzina koju SU7 Max razvija je 265 km/h, a "do stotke" stigne za 2,78 sekundi, dok je težak nešto preko 2,200 kg.
Foto: B92.net/J.Ð.
Ne znamo mnogo o enterijeru jer su ga ljubomorno čuvali. Takođe, iz kineske kompanije bili su prilično rezervisani i kada je u pitanju deljenje nekih drugih informacija, pa su odlučili da za sada ne otkrivaju ni kada će u Evropu, ni koliko će da košta.

Znamo, doduše, da je kombinovan sa Android platformom, kako bi se pružilo najbolje moguće iskustvo korisnicima koji žele da ukrste korišćenje svih uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

17 h

Podeli: