Kako je Apple Watch spasao vozača i putnike u jednom automobilu

Senzor sudara na pametnom satu upozorio je hitne službe nakon saobraćajne nezgode.

Izvor: Izvor: Revijahak.hr

Petak, 17.02.2023.

08:48

Kako je Apple Watch spasao vozača i putnike u jednom automobilu
Foto: Yuriosav/Shutterstock

Već je bilo nekoliko izveštaja u kojima se spominje da je senzor sudara u novom Apple pametnom satu spasao nastradale, odnosno ubrzao izlazak hitnih službi automatskim pozivanjem, odnosno slanjem koordinata nesreće.

Ovi slučajevi su uglavnom zabeleženi u SAD, a sada se jedan takav dogodio i u Nemačkoj.

Senzor sudara na pametnom satu upozorio je hitne službe nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali vozač i dva putnika. Vozilo je izletelo sa kolovoza u okrugu Štraubing-Bogen oko 2 sata posle ponoći, prešlo je preko zaštitne ograde, skliznulo niz nasip i sletelo u žbunje gde se nije moglo videti sa puta.

Kako prenosi mittelbayerische.de, senzor sudara na satu jednog od putnika prijavio je lokaciju automobila integrisanom kontrolnom centru u Štraubingu, koji je alarmirao lokalne službe za hitne slučajeve.

Ekipe hitne pomoći su stigle na lice mesta i oslobodile mladiće iz vozila. Svaki od njih je zadobio teške povrede, ali su na vreme prevezeni u bolnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: