Lada Niva na 1.001 način FOTO

Lada je predstavila unapređena laka privredna vozila zasnovana na legendarnoj Nivi koja odbija da ode u penziju.

Izvor:

Četvrtak, 26.01.2023.

11:28

Lada Niva na 1.001 način FOTO
Foto: AvtoVAZ promo

Uprkos krizi na ruskom tržištu automobila izazvanoj evropskim sankcijama nakon ruske invazije na Ukrajinu, državni AvtoVAZ nastavlja da unapređuje svoju ponudu koja je rezervisana za lokalno stanovništvo.

Najnoviji primer su nadograđene LCV varijante Lade Nive Legend, koje su dostupne u "single-cab" i "dual-cab" verzijama, u različitim konverzijama.
Foto: AvtoVAZ promo
Najvažnija modifikacija na lakim kombi vozilima je jači okvir koji omogućava veću nosivost.

Inženjeri Lade primenili su slična ojačanja onima koja se nalaze u vatrogasnim i spasilačkim vozilima baziranih na Nivi.

Tako se nosivost komercijalnih vozila sada kreće između 640 kg i 800 kg, što predstavlja povećanje do 185 kg u poređenju sa prethodnim verzijama.
Foto: AvtoVAZ promo
Ponuda uključuje nekoliko različitih stilova karoserije sa "kutijastim" tovarnim prostorima kapaciteta između 1 i 3,5 kubnih metara.

Kao što vidimo na zvaničnim fotografijama, neke verzije Nive LCV imaju dva sedišta sa većim sandukom pozadi, a drugi imaju pet sedišta sa manjim tovarnim prostorom od fiberglasa.

Kompanija takođe nudi frižidere (verzije sa rashladnim tovarnim prostorom), kombije sa izolovanim tovarnim prostorima ili specijalne modele opremljene oslanjanjem za teže terene.
Foto: AvtoVAZ promo
Zanimljivo je da sve varijante na slici imaju 2 vrata, iako su duže od Nive Legend sa 5 vrata.

Nezavisno od konfiguracije, međuosovinsko rastojanje svih LCV verzija je identično i iznosi 2.850 mm, a ukupna dužina je 4.440 mm.

Zbog različitih oblika dostupnih tovarnih sanduka, visina varira od 1.770 do 2.000 mm, dok je odstojanje od tla 205 mm ili 240 mm, u zavisnosti od konfiguracije vešanja i prečnika točkova (15 inča ili 16 inča).
Foto: AvtoVAZ promo
Sve Nive LCV pokreće isti atmosferski 1.7-litarski četvorocilindarski benzinski motor koji proizvodi 83 KS (61 kW) i 129 Nm obrtnog momenta.

Kao i u "običnoj" Nivi Legend, snaga se prenosi na sva četiri točka preko petostepenog manuelnog menjača, uz pomoć blokade diferencijala.

Takođe, spartanski enterijer je prenet sa putničkog terenca.
Foto: AvtoVAZ promo
Komercijalna vozila u Rusiji proizvodi podružnica AvtoVAZ-a pod nazivom "PSA VIS-AVTO".

Cene se kreću od 1.153.400 rubalja (16.660 dolara) za jeftiniju opremu za LCV i idu sve do 1.719.900 rubalja (24.843 dolara) za najskuplju varijantu sa rashladnim tovarnim prostorom.
Foto: AvtoVAZ promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: