FIAT Panda Cross proglašena za najbolji krosover 2020.

Četvrtu godinu zaredom, Panda Cross osvaja titulu "Najbolji krosover" u izboru specijalizovanog britanskog časopisa "4x4".

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

10:10

FIAT Panda Cross proglašena za najbolji krosover 2020.
Foto: FIAT promo

U 2020. godini, u kojoj Panda slavi 40. rođendan, ovaj automobil je zabeležio najveći rast ikada u svom segmentu u Evropi (+3,8%) i najveći tržišni udeo u svojoj istoriji (18%).

Iste godine, Cross verzija Pande je još jednom, 4. put uzastopno, proglašena za "Najbolji krosover" u Velikoj Britaniji.

Žiri je pohvalio sposobnost za terensku vožnju ovog modela, kao i zabavu koju pruža u vožnji i motorizaciju automobila.

Časopis "4x4" je jedini specijalizovani časopis za vozila sa 4x4 pogonom i pik-ap modele u Britaniji. Njegova godišnja nagrada je referentna tačka u sektoru već više od 25 godina.

Tim specijalista za 4x4 vozila ocenjivao je široku ponudu vozila koja čine ovu klasu, analizirajući sve od komfora i kvaliteta do terenskih performansi i troškova kupovine i vlasništva, navodi se u saopštenju.
Foto: FIAT promo
Panda Cross se od regularne verzije, osim po višem odstojanju od tla i pogonoma 4x4, razlikuje i po dizajnu spoljašnjosti - pre svega prednjeg dela automobila.

Vozilo je opremljeno stilskim detaljima karakterističnim za krosovere, poput zaštitnih dodataka na donjim delovima karoserije, sajtnama i blatobranima.

Motorizacija se sastoji od 1.2-litarskog benzinca sa 69 KS (dostupan i u verziji sa pogonom na tečni naftni gas), kao i 0.9-litarskog dvocilindarskog TwinAir turbo-benzinskog agregata u opcijama sa 65, 85 i 90 KS.

Ovaj motor se može naručiti i u kombinaciji sa pogonom na metan, a u tom slučaju raspolaže sa 80 konjskih snaga.

U ponudi je i dizelaš Multijet sa 95 KS.
Foto: FIAT promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: