Nastavljaju tamo gde je stao Saab - benzin i dizel zamenila struja

Kompanija NEVS (National Electric Vehicle Sweden) pokrenula je u Kini serijsku proizvodnju električne limuzine zasnovane na nekadašnjem modelu Saab 9-3.

Izvor: B92

Sreda, 10.07.2019.

15:30

Nastavljaju tamo gde je stao Saab - benzin i dizel zamenila struja
Foto: NEVS promo

Model nazvan NEVS 9-3 EV sklapa se u pogonu u Tjenđinu, kapaciteta 50.000 automobila, prenosi Autonews Europe. Inače, reč je o automobilu koji je NEVS napravio zahvaljujući kupovini švedske automobilske marke Saab, 2012. godine.

U međuvremenu, u januaru 2019, 51% akcija firme NEVS kupila je kineska kompanija Evergrande Group, koja se bavi nekretninama. Evergrande Group je takođe postala vlasnik kineskog proizvođača baterija CENAT New Energy, kao i dve firme koje izrađuju elektromotore - britanske Protean Electric i holandske e-Traction, čime je zaokružen proizvodni program za velikoserijsku produkciju električnih automobila.

NEVS za sada nije saopštio tehničke detalje modela 9-3 EV, o čemu će javnost biti obaveštena naknadno.
Foto: NEVS promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: