Knjiga o brendu Bentley skuplja od automobila Bentley FOTO

Bentley će svoj 100. rođendan obeležiti superluksuznom knjigom o istoriji ove kompanije koja će se štampati u maloj seriji, a u najekskluzivnijoj varijanti biće ukrašena dijamantima.

Izvor: B92

Petak, 17.05.2019.

09:00

Knjiga o brendu Bentley skuplja od automobila Bentley FOTO
Foto: Bentley promo

Legendarni britanski proizvođač luksuznih automobila ove godine obeležava vek postojanja, a osim ekskluzivnih jubilarnih serija pojedinih modela, Bentley je za kolekcionare i vlasnike vozila te marke pripremio još jedno iznenađenje.

Reč je o specijalnoj knjizi od preko 800 strana, teškoj čak 30 kg, koja pokriva prvih 100 godina kompanije. Zaljubljenici u Bentley tu će pronaći sve o automobilima i ljudima koji su obeležili vek postojanja ovog brenda.
Foto: Bentley promo
U ponudi će se naći tri verzije knjige u ograničenim tiražima.

"Centenary Edition" biće štampana u svega 500 primeraka, a kupci će moći da biraju između 4 dostupne boje korica, izrađenih od iste one kože koja se koristi u enterijeru Bentley automobila.

Još ekskluzivnija je verzija nazvana "Mulliner Edition", s obzirom da će biti štampana u samo 100 primeraka.
Foto: Bentley promo
Ova varijanta kjnige moći će da se naruči u jednoj od 17 nijansi luksuzne kože, a biće spakovana u ukrasnu kutiju izrađenu od aluminijuma od kojeg Bentley pravi delove svojih motora.

Poseban kuriozitet je što su delovi unutrašnjosti ove kutije obloženi gumom sa pneumatika modela Bentley Speed 8, pobednika u Le Manu 2003. godine.

Za kupce ovog izdanja obezbeđena je i besplatna tura kroz fabriku u kojoj se prave Bentley automobili.
Foto: Bentley promo
Na prvoj stranici svake od knjiga iz izdanja "Centenary Edition" i "Mulliner Edition" biće odštampana fotografija kupca sa svojim Bentley-jem (podrazumeva se da će ove knjige moći da nabave samo vlasnici automobila prestižnog brenda) i osnovne informacije o vlasniku, pa će praktično svaki primerak knjige biti unikatan.

Na kraju, Bentley je predvideo i ultraluksuznu varijantu knjige koja će biti štampana u svega 7 primeraka.

Ovo izdanje nazvano "Carat Edition" biće ukrašeno dijamatima i koštaće čak 260.000 dolara, što je više i od cene nekih modela tog britanskog proizvođača.
Foto: Bentley promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: