Opel Crossland X stiže u srpske prodajne salone

Novi Opelov potkompaktni krosover u Srbiji može da se naruči po početnoj ceni od 13.990 evra.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

14:37

Opel Crossland X stiže u srpske prodajne salone

Model koji je svetsku premijeru imao u martu, na sajmu automobila u Ženevi, u Opelovoj gami menja MPV Merivu.

U poređenju sa SUV vozilom Mokka X, koja je dostupna sa opcionim pogonom na sva 4 točka za povremene off-road avanture, Opel Crossland X isporučuje se isključivo sa prednjim pogonom jer je pre svega namenjen vožnji u urbanim sredinama.

Dimenzije ovog automobila predstavljaju kompromis prilagođen gradskoj vožnji, ali je prostranost enterijera pogodna i za duža putovanja. Sa dužinom od 4,21 metar, Crossland X je 16 centimetara kraći od Astre, ali je istovremeno i 10 centimetara viši. Zahvaljujući tome putnici uživaju u izdignutijoj poziciji sedenja, što donosi bolju preglednost, slično kao i kod klasičnih SUV modela.
Kupci koji osećaj prostranosti žele da nadograde, mogu da se opredele za verzije sa panoramskim krovom. Osim toga, putnici na zadnjim sedištima mogu da, pomicanjem zadnje klupe po dužini, povećavaju prostor za noge za 15 centimetara.

Na taj način ovaj automobil postaje ili prostraniji na zadnjoj klupi, ili raspolaže većom zapreminom prtljažnika, što značajno doprinosi njegovoj fleksibilnosti.

Zapremina prtljažnog prostora je 410 litara, bez obaranja zadnje klupe. Pomeranjem sedišta u krajnji prednji položaj, prtljažnik se uvećava na 520 litara. Ako se zadnja klupa obori u potpunosti, zapremina korisnog prostora je 1.255 litara.

Crossland X donosi i neke inovacije koje svakodnevnu vožnju čine bezbednijom, komfornijom i lakšom. Na spisku opreme nalaze se Head up displej, kamera od 180 stepeni za vožnju unazad, uz Advanced Park Assist, zatim Forward Collision Alert i Autonomus Emergency Braking, Lane Keep Assist, Speed Sign Recognition i Side Blind Spot Alert.
Opel Crossland X u Nemačkoj je dostupan u tri benzinske i dve dizel varijante. Osnovni benzinac je trocilindarski 1.2 atmosferski motor sa 81 ks (60 kW) i 118 Nm koji je uparen sa petobrzinskim manuelnim menjačem.

Nešto snažniji, 1.2 turbo benzinski Ecotec, takođe ima 3 cilindra, ali raspolaže sa 110 ks (81 kW) i 205 Nm. Pored petostepenog manuelnog, dostupan je i šestobrzinski automatski menjač.

U vrhu benzinske ponude je 1.2 litarski turbo agregat sa 130 ks (96 kW), koji je povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.
Dizel ponudu sačinjavaju 1.6 litarski motor sa 99 ks (73 kW) i 1.6 Ecotec sa 120 ks (88 kW). Slabiji dizelaš povezan je sa petostepenim sa jači sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Kako su saopštili iz Opel Srbije, osnovna verzija Crosslanda X koštaće 13.990 evra, a reč je o najslabijem benzincu sa 81 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: