Honda S2000 – druga najskuplja ikada VIDEO

Honda S2000 iz 2008. je prodata za vrtoglavih 125.000 dolara na Bring-A-Trailer aukcijskoj platformi, što je čini drugim najskupljim S2000 ikada prodatim na svetu.

Podeli
Foto: Bring-A-Trailer
Foto: Bring-A-Trailer

Ono što čini ovaj automobil posebnim je to što je jedan od približno 700 proizvedenih modela Club Racer.

Prethodno je bio u Čikagu, Ilinoju i Manitobi u Kanadi pre nego što ga je sadašnji prodavac kupio u maju 2019. godine. Prodat je s 9600 kilometara na satu, nekoliko ključeva i čistim izveštajem o istoriji automobila. Spoljašnji izgled je u Apex Blue Pearl nijansi koja se čini da je tokom godina bila dobro održavana.

Club Racer se takođe razlikuje od ostalih modela S2000 po jedinstvenoj prednjoj maski, velikom fiksnom zadnjem krilu i uklonjivom crnom tvrdom krovu. Lista otkriva da je automobil još uvek opremljen originalnim 17-inčnim aluminijumskim naplacima s pet krakova umotanim u Bridgestone Potenza RE070 gume. CR takođe ima koristi od snažnijih opruga i čvršćih stabilizatora, navodi Jutarnji.hr.

Honda je takođe napravila neke izmene u unutrašnjosti CR-a. Na primer, sedišta su presvučena crnom alkantarom i dolaze u kompletu sa žutim umecima i šavovima. S obzirom na to da je automobil prešao samo nešto više od 9000 kilometara, ne čudi što unutrašnjost pokazuje vrlo malo znakova starenja i izgleda kao da je upravo izašla iz fabrike.

Cene polovnih modela Honda S2000 su znatno skočile poslednjih godina, posebno ako ima manje od 100.000 kilometara na satu. CR varijanta se pokazala posebno popularnom među entuzijastima i kolekcionarima u julu - jedna s 50-ak hiljada kilometara je prodata za 110.000 dolara, iako je rekorder primerak sa samo 197 pređenih kilometara koji je prodat za okruglih 200.000 dolara prošlog aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu